Fotballtopp må i fengsel etter spillersalg

Igor Kralj
Næringsliv

Den tidligere Dinamo Zagreb-toppen Zdravko Mamic er dømt til 6,5 års fengsel for blant annet å ha unndratt skatt fra salget av Luka Modric til Tottenham i 2008.Ifølge domstolen i Kroatia puttet Mamic 7 millioner euro av Modrics salgssum på 23 millioner euro i egen lomme.Den tidligere Dinamo Zagreb-direktøren og fotballagenten dømmes for å ha underslått i alt 148 millioner kroner, samt for skatteunndragelser på rett under 100 millioner kroner.Også Mamics bror Zoran Mamic, økonomen Milan Pernar og fotballederen Damir Vrbanovic ble funnet skyldige i rettssaken. De fikk fengselsstraffer på alt fra tre år til fire år og elleve måneder.Luka Modric, som nå spiller i Real Madrid, endret sin forklaring underveis i saken mot Mamic. Midtbanestjernen innrømmet først at han overleverte penger til den mektige klubbdirektøren, men i selve rettssaken fortalte han at han ikke husker detaljene.Modric er fortsatt siktet for å ha avgitt falsk forklaring, et lovbrudd som kan gi fem års fengsel om han blir funnet skyldig.

fotball
Nyheter
Næringsliv