<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IMF: Trumps skattekutt vil gi kortvarig positiv effekt

USAs økonomi får solid vekst i år og neste år, i stor grad som følge av president Donald Trumps skattekutt. Men deretter vil veksten falle, ifølge IMF-rapport.

    Publisert 15. juni 2018 kl. 06.49
    Oppdatert 15. juni 2018 klokken 06.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 221 ord

    Det internasjonale pengefondets (IMF) årlige vurdering av USAs økonomi legger til grunn at landet vil nå en økonomisk vekst på 2,9 prosent i år. Neste år blir veksten på 2,7 prosent.Veksten er i begge tilfeller betydelig større enn i fjor da økonomien vokste med 2,3 prosent.Men effekten av Trumps skattekuttpakke på 1.500 milliarder dollar svinner ut. IMFs prognose lyder på en mer saktegående vekst i årene etter neste år, og i 2023 vil veksten falle til 1,4 prosent.Det er en prognose som ligger langt unna Trump-administrasjonens egen prognose. Der heter det at effekten av skattekuttet og den økonomiske politikken vil bidra til en vekst på 3 prosent eller enda mer i hvert av årene som kommer.IMF advarer om at USAs økonomiske vekst finner sted samtidig som Trump har igangsatt en mer aggressiv handelspolitikk, noe som kan føre til risiko for at både USAs innenlandske økonomi og verdensøkonomien blir påført skade.IMF viser til tollsatsene som USA innfører på stål og aluminium og sier de kan skade verdensøkonomiens evne til å komme tilbake på rett spor. Tiltaket «igangsetter en sirkel av tiltak med gjengjeldelser» fra andre land, noe som påvirker globalt, påpeker IMF.– USA og dets handelspartnere bør arbeide konstruktivt sammen for å redusere handelsbarrierer og løse uenigheter om handel og investeringer uten å måtte ty til toll og andre hindringer, oppfordrer IMF.(©NTB)