- Jeg er helt uenig med dere

Professor Hilde C. Bjørland ser egentlig bare én god grunn til at renten ikke skal opp denne uken.

- Jeg er helt uenig med dere, sier professor Hilde C. Bjørnland ved Handelshøyskolen BI, til DN.Tre av medlemmene i DNs rentepanel har argumentert for at Norges Bank ikke har noen hast med å sette opp styringsrenten. Bjørnland har et annet budskap.- Vi har en konjunkturoppgang i norsk økonomi og boligmarkedet skyter igjen fart. Nå bør Norges Bank signalisere at renten skal opp i september, sier professoren til avisen.- På et tidspunkt vil det komme en ny nedtur. Da har vi ingenting å gå på om rentene er så lave som nå, sier hun.Professoren skulle aller helst sett en renteøkning allerede denne uken, men dette er likevel ikke ønskelig ettersom renteøkningen ikke er blitt varslet i god tid, understreker hun.Torsdag er det rentemøte i Norges Bank. Medlemmene i rentepanelet er ifølge avisen enige om at renten bør holdes i ro i denne omgang.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også