Journalist dømt for spionasje i Russland

En russisk domstol har dømt en ukrainsk journalist til tolv års straffarbeid for spionasje. Ukrainske myndigheter fordømmer dommen. 

Thanassis Stavrakis
Næringsliv

Journalisten Roman Susjtsjenko (49), som jobbet for det ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform i over ti år, ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet FSB i Moskva i 2016.Han ble anklaget for å jobbe for ukrainsk etterretning og for å ha fått tak i russiske statshemmeligheter.Ukrainske myndigheter fordømmer anklagene mot Susjtsjenko og sier dommen mot ham er politisk motivert. Susjtsjenko har hele tiden hevdet å være uskyldig, og sier han vil anke dommen.49-åringen jobbet som Ukrinforms korrespondent i Paris da han ble pågrepet, og arbeidsgiveren hans sier han var på ferie i Moskva da han ble pågrepet.(©NTB)

russland
spionasje
Nyheter
Næringsliv