Etter forslag fra mekleren, ble partene enige om å ta en pause i meklingen for Avinor AS og Avinor Flysikring AS for å diskutere krevende spørsmål knyttet til overenskomstrevisjonen 2018, går det frem av en pressemelding fredag morgen.Ny meklingsfrist blir tirsdag 4. september ved midnatt.Så lenge meklingen ikke er avsluttet, vil heller ikke en streik kunne iverksettes. En evt. streik vil dermed først vil kunne ha oppstart fra onsdag 5. september, heter det.TidligereLO Stat og YS Spekter satte seg torsdag ned hos Riksmekleren i et siste forsøk på å komme til enighet med arbeidsgiver Avinor i årets lønnsoppgjør, hvor det i hovedsak er pensjon partene må bli enige om.Klokken 4.20 natt til fredag har partene fortsatt ikke kommet til enighet. Det bekreftet kommunikasjonsansvarlig i LO Stat, Kristian Brustad, til NTB.Om det blir streik vil det ved lufthavnene i Stavanger, Haugesund, Alta, Svolvær, Sandnessjøen, Honningsvåg, Sandane og Rørvik ikke være flytrafikk etter klokken 10 fredag morgen. I Stavanger vil også offshore-trafikken stoppes av en streik.Streiken vil også ramme Oslo lufthavn, hvor 29 ansatte blir tatt ut.– Det vil forplante seg forsinkelser og kanselleringer også på Oslo Lufthavn dersom en så stor flyplass som Stavanger vil stenges for trafikk. Det vil merkes i Oslo, sa Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonssjef i Avinor, til  torsdag kveld.Hun kan ikke si noe om hvor store konsekvensene vil bli.Til sammen vil 240 personer gå ut i streik hvis det ikke blir enighet i meklingen. LO Stat har tatt ut 196 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL), og YS Spekter har tatt ut 44 medlemmer i Delta Luftfart.(©NTB)