Nedtur for norsk PMI

Men pilene pekte stort sett nedover i mai.

Næringsliv

PMI for mai kom inn på 55,8 poeng i mai, og falt dermed 0,3 poeng fra april, opplyser DNB Markets og NIMA - Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk fredag.- Alle delindeksene er fortsatt på solide nivåer og samlet sett fortsetter PMIen å understøtte det generelle bildet av en bred, men moderat, oppgang for industrien, heter det i rapporten.Produksjonsindeksen, justert for sesongvariasjoner, falt med 2,3 poeng til 58,9. Indeksen er fortsatt på et høyt nivå, og mai-noteringen er 2,6 poeng høyere enn 2017-snittet, men 6,0 poeng lavere enn i januar.Indeksen for nye ordre falt 0,6 poeng til 55,0 i mai. Ordreinngangen for eksportmarkedet falt, mens ordreinngangen for hjemmemarkedet tok seg litt opp.Nivået på ordreinngangen er 2,1 poeng lavere enn gjennomsnittet for 2017.Sysselsettingsindeksen falt 1,3 poeng til 53,9. Indeksen er 1,4 poeng høyere enn gjennomsnittet for i fjor, men 1,3 poeng ned fra januar.Indeksen for leverandørenes leveringstid steg til 63,2 i mai, opp 4,7 poeng fra april.En høy indeks betyr kort leveringstid, altså indikerer oppgangen i mai en nedgang i leveringstiden. Lagrene av innkjøpsvarer steg 0,7 poeng til 57,4.

pmi
industri
dnb markets
Nyheter
Næringsliv