I mars ble et forslag om plastforbud nedstemt i Stortinget, likevel jobber næringslivet hardt for å kutte ut eller redusere plastforbruket, skriver Dagsavisen.Butikkjeden Cubus tok grep allerede i fjor da de begynte å ta betalt for plastposer. Siden da har de redusert forbruket med omtrent 80 prosent.I Hurtigruten har de som mål å bli verdens første plastfrie rederi. Allerede 2. juli skal alt fra sugerør og rørepinner, til plastglass og plastposer være borte fra selskapets skip. Også McDonalds har valgt å gå bort fra plastsugerør i noen av sine restauranter, og skal teste ut papirsugerør i stedet.I tillegg vil det i løpet av de neste årene merkes forskjell i Norges dagligvarebutikker. Blant annet har Norgesgruppen som plan å redusere bruken av plast med 20 prosent innen 2025, og vil erstatte plastbegeret til avokado og jordbær for å spare 100 tonn plast i året.Ifølge Fredrik Myhre, seniorrådgiver for fiskeri- og havmiljø i WWF, havner åtte millioner tonn plastsøppel i havet hvert år.(©NTB)