NRK sparte over 20 millioner på journaliststreiken

NRK sparte 4 millioner kroner i lønnskostnader daglig under den åtte dager lange journaliststreiken i mai.

Næringsliv

Økonomidirektør Andreas Norvik sier til Kampanjen at NRK sparte 20–25 millioner kroner netto under streiken. Det tilsvarer nesten hele lønnsbesparelsen.– Slik det ser ut nå, har ikke NRK tapt penger på streiken. Ser du på TV-seingen og posisjonen til NRK, så har man tapt mye, men hva det utgjør i kroner og øre er ikke mulig å regne på. Posisjonen er svekket, men vi har en ambisjon om å komme oss opp igjen, sier Norvik til Kampanje.Han har brukt de siste ukene på å sammenstille et bilde av de totale kostnadene ved streiken. De begrenset seg til under fem millioner kroner i programkjøp for å fylle NRKs flater med innhold mens journalistene streiket.Han sier statskanalen vil komme til å trenge hver eneste sparte krone.– Skal vi klare å levere på oppdraget vi er satt til i den krevende konkurransen vi står overfor, kommer vi til å trenge hver krone. Netflix brukte åtte milliarder dollar bare i fjor på underholdning og drama, påpeker økonomidirektøren.(©NTB)

nrk
Nyheter
Næringsliv