Nye oljefunn kan utsette åpning av Sørenga sjøbad

Badeanlegget på Sørenga i Oslo skulle etter planen åpnes igjen klokken 11 lørdag etter torsdagens oljeutslipp. Men nye oljefunn kan føre til en utsettelse.

Næringsliv

– Det er oppdaget olje i sjøen, og det er litt usikkert om den er på vei mot sjøbadet. Er vi uheldige, må vi holde stengt litt lenger, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten til VG.Han understreker at anlegget etter planen vil åpnes i løpet av lørdagen, men at tidspunktet fremdeles er usikkert.– Mitt råd for dem som står hjemmet med kjølebag i hånden og håndkle rundt livet, er å dra til øyene, sier han.Opp mot 50.000 liter fyringsolje rant onsdag ettermiddag ut i Alnaelva og videre mot fjorden i Oslo.Miljøstiftelsen Bellona varslet raskt at de ville anmelde utslippet. Byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) i Oslo sier at kommunen ser svært alvorlig på hendelsen, og at den nå blir etterforsket.(©NTB)

sørenga
olje
Nyheter
Næringsliv