Da kjemikalietankeren Bow Jubail traff kaia ved Rotterdam i helgen,t.Nederlandske myndigheter opplyser at lekkasjen er omfattende, mens kystvakten forteller at mye olje har drevet for fra ulykkesstedet.- Eksperter sier at opprydningen kan ta dager, uker eller enda lenger, skriver havnevesenet ved Rotterdam i en melding mandag.Havnemyndighetene opplyser at 100 av de 2017 tonnene med tungolje er tatt opp. - Dette vil medføre en betydelig kostnad, det er en relativt omfattende operasjon, sier Global Head of Ship Management i Odfjell, Geirmund Drivenes, til DN.Skipet var på vei til kai for lasting da det kjørte i kaia og fikk et hull i skroget.Lekkasjen ble stoppet, og det skal ikke være risiko for ytterligere utslipp. Odfjell opplyser at de mobiliserte sitt kriseteam ved hovedkontoret i Bergen for å bidra til å få situasjonen under kontroll. Også selskapet Gard, hvor skipet er forsikret, bistår.- Odfjell beklager de uheldige hendelsen og tar saken meget alvorlig. Sammen med Gard vil Odfjell samarbeide med nederlandske myndigheter for å sikre at de nødvendige ressursene er tilgjengelige for å begrense konsekvensene av oljeutslippet, har rederiet uttalt.