Opptur for ureaprisene

Ureaprisene stiger betydelig, der det spesielt er den brasilianske etterspørselen som driver markedet.

Kvinne inspiserer avlinger - Foto: AP
Næringsliv

Solid importetterspørsel og det at tradere nå eksponerer seg mot den lange siden gjør at ureaprisene nå stiger, ifølge TDN Direkt.Det har i en lengre periode vært svak utvikling i ureamarkedet, og Profercy mener at den skarpe innhentingen er bekymringsfullt for noen.«Det er mulig prisene falt for lavt i visse områder i april/mai og derfor kan noe av innhentingen tilskrives at normale prisforhold blir gjenopprettet», skriver analysehusetSvartehavsprisene lå torsdag på 222-227 dollar per tonn fob, mot 217-222 dollar for en uke siden. Videre har AG-prisene styrket seg med om lag 14 dollar per tonn til 246-250 dollar den seneste uken.Ellers venter markedet fortsatt på det neste indiske ureaanbudet, som ventes å bli annonsert i midten av juni, ifølge Pareto Securities.

urea
ureaprisene
Nyheter
Næringsliv