Pengebingen Champions League eser ut, 17 milliarder skal fordeles

Champions League i fotball for menn blir en enda større pengemaskin for storklubbene neste sesong. Premiepotten er på hele 17 milliarder kroner.

Næringsliv

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har vedtatt endringer som gjør at resultater de ti siste sesongene og antall UEFA-titler siden 1950-tallet gir ytterligere penger i kassa.Det betyr at gigantklubbene har fått det som de vil. Real Madrid er uansett utfall av et eneste spark neste sesong, sikret nesten 500 millioner kroner fra CL-potten. Lag fra land der inntektene for TV-rettigheter er best, vil også få mer enn andre framover.Dette er satsene for klubber som kvalifiserer seg til mesterligaens gruppespill:Kvalifisert: 145 mill.Seier: 25,9Uavgjort: 8,6I europaligaen som sannsynligvis er mer aktuelt for norske lag, gir en plass i gruppespillet garantert 28 millioner kroner.(©NTB)

real madrid
champions league
fotball
Nyheter
Næringsliv