PMI innfrir i Europa

Europeiske innkjøpssjefer ser lyst på livet.

A pro-remain supporter of Britain staying in the EU, wears an EU flag mask whilst taking part in an anti-Brexit protest outside the Houses of Parliament in London, Monday, Sept. 11, 2017. Lawmakers are due to vote late Monday or early Tuesday on the European Union (Withdrawal) Bill, which aims to convert around 12,000 EU laws and regulations into domestic statute on the day the country leaves the bloc in March 2019. (AP Photo/Matt Dunham) Matt Dunham
Næringsliv

Endelige tall fra Markit viser fredag at europeiske innkjøpssjefer holder seg positive.Innkjøpssjefsindeksen (PMI) for industrisektoren i eurosonen kom inn på 55,5 i april.Foreløpige tall pekte mot 55,5, og ingen endring var ventet, ifølge vår makrokalender .Fransk fallI Tyskland landet PMI for industrisektoren på 56,9, mens den i Frankrike kom inn på 54,4.Dette var hhv. litt over og litt under forventningene.Italiensk PMI landet på 52,7 i mai, mot ventet 52,9.Britisk hoppUtenfor eurosonen kom Storbritannias PMI for industrien inn på 54,4 i mai.Dette var godt over konsensus på 53,5.En indeks på over 50 viser tiltagende aktivitetsnivå, en indeks under 50 det motsatte.PMI-tall fra verden over finner du her.

pmi
industri
eurosonen
tyskland
storbritannia
Nyheter
Næringsliv