Politiet kan ikke lenger garantere pass på ti dager

En teknisk feil gjør at politiet ikke lenger kan garantere at folk får pass innenfor leveringsfristen på ti virkedager.

OSLO 20100124.Politiet innfører lagring av fingeravtrykk i pass fra 6. april. Dette vil gjøre passene tryggere og vanskeligere å manipulere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Solum, Stian Lysberg
Næringsliv

Leveringstiden på pass er nå to til tre dager lengre enn normalt, opplyser Politidirektoratet fredag ettermiddag.Den tekniske feilen er rettet, men forsinkelsene vedvarer. Politiet anslår produksjons- og leveringstiden på nye pass til 12–13 virkedager.– Situasjonen som har oppstått, er beklagelig. Hvis du nylig har søkt om pass, ikke har fått det i posten ennå, men trenger det i løpet av de neste 13 dagene, kan det være aktuelt å søke om nødpass. For dem det gjelder og der garantitiden er brutt, vil politiet utstede nødpass kostnadsfritt, sier avdelingsdirektør Kristin Kvigne i politifagavdelingen i Politidirektoratet.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv