Skiforbundet lover å få kontroll på økonomien

Etter fjorårets underskudd på 14,6 millioner kroner varsler Norges Skiforbund en markant strengere økonomistyring.

Næringsliv

Særlig alpint og kombinert trakk 2017-resultatet ned for skiforbundet. De to grenene gikk til sammen med 16 millioner kroner i underskudd, skriver VG. Dette er penger de i årene framover må betale tilbake til eget forbund.Under helgens skiting i Stavanger lovet generalsekretær Stein Opsal at den sentrale ledelsen i Norges Skiforbund skal ha enda tettere oppfølging av økonomien i de ulike grenene.– Underskudd i 2017 er noe vi ikke skal være bekjent av i skiforbundet, sa Opsal ifølge VG da han var på talerstolen lørdag.– Vi legger opp til en langt strammere styring, la han til.Før helgens skiting sa skipresident Erik Røste dette om de dystre 2017-tallene i et intervju gitt til NTB:– Administrasjonen har iverksatt tiltak som styret så langt er fornøyd med. Styret vil ha ekstra fokus på å unngå røde tall i 2018, sa Røste.Blant grepene har vært å ansette ny økonomisjef i skiforbundets administrasjon på Ullevaal stadion i Oslo. Håkon Wibstad starter i jobben fra 1. juli.– Hans oppgave nå blir å kvalitetssikre budsjettene i alle grener og i hele selskapet, og å få til tett og løpende kontakt hver måned med sportssjefer og ansvarlige i grenkomiteene i langt sterkere grad enn det har vært, opplyser Opsal til VG.Ifølge generalsekretæren jobbes det også med å få på plass en økonomiansvarlig i alpingruppen. Han sier at det nå må bli slutt på «å bruke mer penger enn man har».(©NTB)

Nyheter
Næringsliv