Slinningsbålet i Ålesund ble 36 meter høyt

På Breivoll i Akershus ble det ikke bål sankthansaften grunnet vind. Andre steder lyste bålene opp, og på Slinningsodden i Ålesund var det 36 meter høyt.

«Det blir dessverre ikke bål pga. vinden», sto det på plakaten som Rikke Soligard klistret opp på stabelen med paller på Breivoll, nesten innerst i Bunnefjorden. Avgjørelsen ble tatt etter en samtale med brannvesenet.Til NTB forteller nestkommanderende Ole-Martin Isebakke ved Øst 110-sentral at flere har kontaktet dem med spørsmål om hvorvidt det er trygt å tenne bål.– Vi har bedt dem som ringer, bruke sunn fornuft. I utgangspunktet er det totale bålforbudet opphevet, men det skal ikke mye til av sol før det blir tørt, sier Isebakke, som minner om at folk må ha slokkeutstyr klart.På Slinningsodden i Ålesund har det gått sport i å bygge høye bål, og ifølge Sunnmørsposten er årets utgave 36 meter høyt.Det var et stykke unna rekordbålet på 47,4 meter i 2016. Forklaringen ligger i at folkene som står bak, i år ville lage det fineste bålet, ikke det høyeste. Samtidig med båltenningen ble det skutt opp fyrverkeri i de norske flaggfargene.(©NTB)