Store vannmasser skapte problemer på Østlandet

Biler som ble stående fast, stengt E6, husbrann og avlyste fotballkamper var bare noen av problemene været skapte på Østlandet søndag ettermiddag.

Næringsliv

– Det har kommet veldig mye regn på kort tid på Sør- og Østlandet. I tillegg til regnet har det også vært noe lyn og torden som har skapt problemer, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til NTB.Ifølge Walløe kom det over 40 millimeter regn på to timer i Ås utenfor Oslo.– Første timen kom det 30 millimeter, før det kom ytterligere 10 millimeter den neste timen. I Sandvika og Oslo kom det rundt 20 millimeter på en time, sier han.Stengte veier og avlyst fotballkampDet har gjennom søndagen kommet inn flere meldinger om stengte veier som følge av at himmelens sluser åpnet seg.En bil ble stående fast i vannmassene på E6 ved avkjøringen til Lambertseter i Oslo, og det var ikke mulig for personbiler å passere. Det var omkjøring via Mosseveien, og det var lange køer i området. I tillegg ble ett felt stengt på E18 ved Herregårdskrysset ved Ljabru i Oslo.Bane Nor måtte stenge toglinjen mellom Ski og Kolbotn etter tordenværet skapte feil på fjernstyringen og sikringsanlegget, skriver NRK .På Kolbotn var det planlagt en andredivisjonskamp for kvinner mellom Kolbotn 2 og Snøgg. Været ville det annerledes, og kampen måtte avlyses etter en halvtimes spill, skriver Varden .Alle vil få regnIfølge meteorologen vil været bedre seg utover søndagskvelden. Mandag blir det delvis opphold, men alle landsdelene må nok belage seg på besøk av regnet.– Alle landsdelene vil få kortvarig regn mandag. Det vil være oppholdsvær først, så vil regnet komme utover dagen, opplyser Walløe.Husbrann og kloakklekkasjeSelv om taket var vått, begynte det å brenne i et hus ved Drøbak søndag ettermiddag, noe som trolig skyldtes et lynnedslag, skriver VG.– Vi ble varslet om at et lynnedslag hadde startet brannen, og det er det samme patruljen har meldt inn, så vi antar at dette er årsaken, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til VG.I Sandvika ble Sandviksveien sperret etter at store vannmengder hadde blandet seg med kloakkvann.(©NTB)

sommer
regn
været
Nyheter
Næringsliv