Tine utvider meieri i Troms

Tine satser på en solid utbygging av sitt meieri på Storsteinnes i Balsfjord i Troms. Meieriet blir utvidet, modernisert og forbedret for 180 millioner kroner.

Det innebærer at utbyggingen er Tines største satsing i Nord-Norge i nyere tid, opplyser selskapet.Produksjonsutstyret fra 80- og 90-tallet skal byttes ut og moderniseres, svinnet skal reduseres med 85 prosent og foredlingskapasiteten økes med 11 millioner liter kumelk.I dag er den årlige produksjonen på rundt 2.600 tonn hvitost og cirka 2.600 tonn brunost. I dag foredler anlegget rundt 28 millioner liter kumelk og 7 millioner liter geitemelk.Meieriet i Troms er eneprodusent av skorpefri nøkkelost, Norvegia med pepper, Ekte hvit geitost og flere brunostvarianter. Meieriet har 50 medarbeidere.Oppgraderingen skal resultere i et komplett nytt og fleksibelt ysteri inkludert lager og skal være klart i mars 2020.(©NTB)