Ulstein har tapt én milliard på tre år

Ny kontrakt på gang?

Næringsliv

Ulstein-konsernet omsatte for 1,1 milliarder kroner i 2017, noe som var betydelig opp fra 850 millioner kroner året før.- Tapene våre kan deles omtrent i to like deler. Det ene er tap på enkeltprosjekter ved verftet, og det andre er at vi ikke har fått utnytte kapasiteten godt nok, sier konsernsjef Gunvor Ulstein til Sunnmørsposten.Resultatet før skatt kom inn på knappe 360 millioner kroner, hvorav 67 millioner fra ekstraordinære nedskrivninger på blant annet eierskap i skip i Blue Ship Invest.Nedturen i offshore har rammet verftsgruppen hardt, og samlet tap de tre siste årene er på over én milliard kroner.Ny kontrakt?Men ledelsen mener ifølge avisen at det nå er grunn til forsiktig optimisme, og viser til en firedobling av ordreboken i løpet av 2017 - til 2,5 milliarder kroner ved utgangen av året.Lokalavisen Vikebladet hevder Ulstein er nær ved å sikre seg en ny kontrakt, men styreleder Tore Ulstein vil ikke bekrefte.- Vi jobber med flere prosjekter, noen veldig store og noen litt mindre. Vi har en portefølje av prosjekter, sier Ulstein til Sunnmørsposten.

ulstein
skipsbygging
tore ulstein
gunvor ulstein
Nyheter
Næringsliv