Brødrene arvet selskapet - hun fikk ingenting

Mens brødrene overtok familiebedriften, arvet Liv Johannson (78) ingenting av selskapet som i dag eier Joker, Kiwi og Meny.

Publisert 9. juli 2018 kl. 09.24
Oppdatert 9. juli 2018 klokken 09.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
Meny i Sandvika. Elena Guderud i kassen / NorgesGruppen / CashGuard / betale / matbutikk Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Gjennom fem generasjoner har familien Johannson bygget seg opp til å bli en dagligvaregigant i Norge. Sammen med sin far og onkel eier Johan Johannson drøyt 74 prosent av aksjene i NorgesGruppen. Etter en intern omstrukturering av selskapene i slutten av 2016, ble hele NorgesGruppen internt verdsatt til 41 milliarder, et anslag det er grunn til å tro er på den forsiktige siden. Både Torbjørn og Knut Hartvig har tidligere uttalt at søstrene kunne vært en del av familieselskapet hvis de selv hadde ønsket. - Vi har fra 150 år tilbake hatt et prinsipp om at man må være aktiv for å eie. Det er ikke kvinnediskriminerende, sier Norgesgruppens styreleder til DN.Når Liv Johannson blir konfrontert med brorens uttalelser, utbryter hun:- Nå må de holde opp å si det. Det er virkelig tull. Jeg ble aldri involvert i noe som helst. Far snakket med brødrene mine om firmaet, men utelot søsteren min og meg, forteller hun til avisen.