Har eksportert sjømat for 48,1 milliarder

Aldri før har Norge eksportert sjømat for større verdier enn i første halvår av 2018.

Norge eksporterte 1,4 millioner tonn sjømat til en verdi av 48,1 milliarder kroner i første halvår 2018.Det opplyser Norges Sjømatråd i en pressemelding.Det er en økning i volum på 10 prosent og en verdiøkning på 1,8 milliarder kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med første halvår i fjor.- Første halvår i 2018 er nok en rekordperiode for norsk sjømateksport. Selv om verdiene i størst grad drives av lakseeksporten, ser vi også tidenes beste halvår for både torsk, sei og hyse, sier Paul Aandahl, analytiker i Norges sjømatråd.- Den viktigste årsaken til verdiveksten for laks er økt etterspørsel i EU. Vi ser tydelig økning i konsum av fersk laks i markeder som Frankrike, Storbritannia og Italia. Redusert egentilførsel av laks i EU og sterk Euro og Britiske Pund har også bidratt positivt, sier Aandahl.I juni eksporterte Norge 180 000 tonn sjømat til en verdi av 7,9 milliarder kroner. Volum falt med 9 prosent, mens verdiveksten var på 274 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med juni i fjor.Norge eksporterte 485 000 tonn laks til en verdi av 32,6 milliarder kroner i første halvår 2018.I samme periode eksportere Norge 20 900 tonn ørret til en verdi av 1,4 milliarder kroner.


Les også