Her er kontorlokaler over syv ganger dyrere enn i Norge

Hvorfor Hong Kong har verdens dyreste kontorlokaler.

Kontorlokaler i Hong Kong blir bare dyrere og dyrere. Hong Kongs befolkning er om lag syv millioner, og landet de opptar er blant det minste i verdien relativt til befolkningsmasse. Hong Kong har derfor blitt rangert til det landet med verdens dyreste boligmarked.Flere og flere bedrifter fra det kinesiske fastlandet flytter nå inn til Hong Kong, og driver opp de allerede monumentale prisene for kontorlokaler.- Sterk etterspørsel sammen med lav ledighet i det sentrale business-distriktet gir et robust kontormarked, og prisene reflekterer dette, sier Tom Gaffney, regional direktør for CBRE i Hong Kong, til CNBC.Over syv ganger dyrereKontorlokaler i Hong Kong koster i dag 306 dollar per kvadratfot i året, tilsvarende 27.000 kroner per kvadratmeter i året. Det er 30 prosent høyere enn i de finere strøkene i London, hvor prisene ligger i snitt på 235 dollar per kvadratfot i året.Kontorlokaler i Hong Kong kan koste over syv ganger mer enn prestisjelokale sentralt i Oslo, som i første halvår av 2017 kostet i snitt 3850 kroner per kvadratmeter i året, ifølge OPAKs prisstigningsrapport. Et eldre kontorlokale i samme tidsperiode kostet i snitt 950 kroner per kvadratmeter i året.Vil forbli dyrest i verden- Mangel på nytt kontortilbud i de sentrale business-distriktene vil fortsette de kommende årene, og vil forsterke Hong Kongs posisjon som verdens dyreste kontormarked, sier Gaffney.Banksektoren og finans er de største driverne innen etterspørsel av kontorlokaler.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også