Hydro permitterer 80 ansatte

Må permittere ansatte i Brasil.

Etter at Hydros aluminaraffineri Alunorte i Brasil i slutten av februar ble pålagt å redusere produksjonen med 50 prosent har bauksittgruven Paragominas, som leverer bauksitt til Alunorte, også produsert på halv kapasitet.Norsk Hydro permitterer nå 80 ansatte ved Paragominas i Brasil i opptil fem måneder som følge av den reduserte aktiviteten ved Alunorte, opplyses det i en melding fra selskapet.Så langt har Hydro brukt kollektive ferier for å tilpasse antall ansatte til den reduserte aktiviteten, men selskapet ser seg altså nå nødt til å permittere. Det opplyses at permitteringene skjer i henhold til brasiliensk arbeidslovgivning, og at tiltaket ble godkjent på et møte i arbeidstakerforeningen Extractive Industries i Amapá og Pará (STIEAPA), med mål om å opprettholde jobbene på lang sikt.Paragominas-gruven vil også i løpet av de neste ukene redusere antall underleverandører med 175. En del av aktivitetene utført av underleverandørene vil i stedet bli utført av Paragominas-ansatte.


Les også