<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hyppig mobilbruk blant unge sjåfører

Unge blir stadig mer avhengige av mobilen, og nesten halvparten av sjåfører i alderen 18 til 29 år bruker sosiale medier mens de kjører bil.

    Publisert 29. juli 2018 kl. 15.38
    Oppdatert 29. juli 2018 klokken 15.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord
    Mobil i bil - Foto - Scanpix

    Uoppmerksomhet er medvirkende årsak til tre av ti dødsulykker. Mange av oss bruker telefonen og sosiale medier selv bak rattet, melder   NRK. Og det er de yngste sjåførene som er verst.– Man ser en tydelig trend i tallene at bruken av mobiltelefon i trafikken øker med synkende alder. Tanken på at dette kan være starten på en bølge av uoppmerksomme bilister er skremmende, sier fagsjef for motor Petter Berg, som er fagsjef for motor i Storebrand.Ifølge en undersøkelse fra Norstat, gir mobilbruk bak rattet 22 til 164 ganger høyere risiko for ulykker enn når man kjører uten å bruke telefonen.Ulovlig mobilbruk, som er blant årsakene til at sommermånedene er høytid for trafikkulykker, gir i dag et forenklet forelegg på 1.700 kroner. Samferdselsdepartementet sendte nylig ut på høring et forslag om å innføre prikkbelastning. Høringsfristen går ut i september.(©NTB)