Foto: Scanpix Meek, Tore

I sommer vil vi handle mat og drikke for 36 milliarder

Men Sverige tar en stor del av kaka.

Tall fra Hovedorganisasjonen Virke viser at vi vil handle mat og drikke for 36,6 milliarder i år.- Sommerhandelen er høysesong for mange norske dagligvarebutikker. Etter julehandelen er det månedene mai til august som er viktigst for omsetningen av mat og drikke, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke Dagligvare.Den økende grensehandelen stjeler en betydelig del av omsetningen i norske dagligvarebutikker, særlig i kommuner langs svenskegrensen. I sommer vil vi legge igjen hele 2,7 milliarder kroner på dagsturer til utlandet, skriver Virke i en melding.- Sverige er nå Norges fjerde største dagligvareaktør og omsetter for mer enn Bunnpris-kjeden, som har 250 butikker rundt omkring i Norge, sier Størksen.- Østfold har eksempelvis klart lavest omsetning per innbygger når det gjelder kjøp av mat og drikke. Her omsatte dagligvarebutikker for 26 393 kroner per innbygger i 2017, drøyt 6 600 kroner under landsgjennomsnittet. Til sammenligning omsatte dagligvarebutikkene for 39 173 kroner per innbygger i Sogn og Fjordane, forteller Størksen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også