- Det er ikke lett å være toppolitiker og rik i Norge,  - Jeg er den jeg er, og har det jeg har, sa Gahr Støre samme året, da han var temmelig oppgitt over at hans formue var blitt en del av valgkampen i 2017. - Jeg burde ha vist større aktiv åpenhet rundt min økonomi i fjor. Alle tall var tilgjengelige, men jeg burde samlet dem og lagt dem frem selv. Det ønsker jeg å gjøre i år og i årene som kommer, sier Jonas Gahr Støre på telefon fra hytten i Kilsund til DN.Formue på 72,3 millionerNylig sendte toppolitikeren inn regnskapet for familieselskapet Femstø til Brønnøysundregistrene. Femstø registrerte 89 millioner i egenkapital for 2017, en solid oppgang fra 33 millioner kroner i 2016.Jonas Gahr Støre hadde ved årsslutt i 2017 en beholdning på 71,2 millioner kroner i Femstø-aksjer. Ap-toppens formue ble derfor hele 72,3 millioner kroner. - En formue kan ikke fremstilles som et problem, det gir muligheter og også et stort ansvar. Så fører det også til at det stilles mange spørsmål fra mediene og det blir oppmerksomhet rundt det, Gahr Støre mottok en lønn på 928.000 kroner fra Stortinget og 551.000 kroner fra Arbeiderpartiet. Inkludert utbytte fra Femstø på 1,65 millioner kroner, tjente Ap-toppen om lag 3,15 millioner kroner i 2017. - Mitt politiske syn påvirkes ikke av formuen. Mitt prinsipielle syn er at skattesystemet bør bidra til at de med mest bidrar mer til spleiselaget, sier Støre. Selv betalte Gahr Støre omtrent 1,55 millioner i skatt; 515.000 kroner i inntektsskatt, 476.000 kroner i utbytteskatt og 558.000 kroner i formueskatt.