Malaysias luftfartssjef går av etter MH370-rapport

Malaysias luftfartssjef trakk seg tirsdag etter at en offisiell rapport påpekte feil hos flygelederne da passasjerflyet MH370 forsvant for fire år siden.

In this April 11, 2016, photo, Azharuddin Abdul Rahman, chairman of Civil Aviation Authority of Malaysia, shows a statement to the media during a press conference in Putrajaya, Malaysia. The civil aviation chief said Tuesday, July 31, 2018, he resigned to take responsibility after an independent investigative report highlighted shortcomings in the air traffic control center during Flight 370's disappearance four years ago. (AP Photo)
Næringsliv
Rapporten har ikke klarte å identifisere en enkelt årsak til at flyet med 239 mennesker om bord ble borte, men påpeker at det ble gjort feil av flygeledere både i Malaysia og Vietnam.Blant annet ble det ikke satt i verk en kriseprosedyre slik regelverket krever når et fly forsvinner fra radaren.I den 495 sider tykke rapporten sier etterforskerne at de ennå ikke kan si med sikkerhet hva som førte til at flyet forsvant.Den malaysiske transportministeren Anthony Loke fastholder at intensjonen er stadig at flyet skal finnes. Men det pågår for tiden ingen leteoperasjon.(©NTB)