NCC tildeles milliardkontrakt av Bane NOR

Vil bygge jernbanelinje mellom Venjar og Eidsvoll.

NCC har blitt tildelt en kontrakt av Bane NOR for bygging av jernbanelinjen mellom Venjar og Eidsvoll.Ordreverdien utgjør om lag 1,7 milliarder svenske kroner, tilsvarende 1,57 milliarder norske kroner, og kontrakten forventes signert innen 4. oktober i år. - Det er veldig gledelig at vi mottok dette oppdraget fra Bane NOR takket være våre ferdigheter innen jernbanebygging. Infrastrukturmarkedet i Norge er stort og vi ser gode muligheter for NCC i Norge, sier Kenneth Nilsson, forretningsansvarlig i NCC Infrastructure. NCC vil bygge et fire kilometers spor med eksisterende tog fra Venjar til Eidsvoll stasjon. Kontrakten inkluderer også en tunnel på 380 meter, samt en rekke broer. Byggestart er planlagt til høsten 2018, og prosjektet utføres som en generell kontrakt. Det nye dobbeltsporet vil bli tatt i bruk høsten 2022, og arbeidet vil bli gjennomført sommeren 2023.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også