NRK henter nyhetsdirektør fra VGTV

Helje Solberg (51) er ansatt som nyhetsdirektør i NRK. Hun kommer fra jobben som administrerende direktør og redaktør for VGTV.

Det er ennå ikke klart nå Solberg tiltrer, men sannsynligvis skjer det i løpet av høsten, opplyser NRK i en pressemelding.– Dette er den mest spennende lederjobben jeg kan tenke meg. Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle journalistikken sammen med alle de flinke folkene i NRK. Den avslørende journalistikken er viktigere enn noen gang. Det er avgjørende å ha denne typen journalistikk, sier Helje Solberg.Hun har bakgrunn fra Østlendingen, Sør-Varanger Avis og Nationen og har vært i VG siden 1994. Der har hun vært politisk journalist, leder for politisk avdeling, nyhetsredaktør og administrerende direktør og redaktør for VGTV.– Jeg er veldig glad for at Helje Solberg blir vår nye nyhetsdirektør. Solberg viser et sterkt engasjement for NRKs oppdrag og for kvaliteten i journalistikken. Jeg er trygg på at vi har fått en nyhetsdirektør som kan forholde seg til det kortsiktige presset og tempoet i en nyhetsorganisasjon, der etiske problemstillinger og publiseringsavgjørelser skal tas løpende, og som samtidig har evnen til å tenke langsiktig og planlegge for kommende trender og behov, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.Solberg overtar for Alexandra Beverfjord, som sluttet som nyhetsdirektør i NRK for å bli sjefredaktør i Dagbladet.(©NTB)