Venezuela fjerner fem nuller på nye pengesedler

Venezuelas president Nicolás Maduro fjerner fem nuller på de nye pengesedlene i landet, i et forsøk på å bekjempe inflasjonen i landet.

FILE - In this May 22, 2018 photo, Venezuela's President Nicolas Maduro greets guests after receiving from the National Electoral Council, CNE, a certificate declaring him the winner of the presidential election, during a ceremony at CNE headquarters in Caracas, Venezuela. Maduro has announced on Wednesday, July 25, a monetary reform that will remove 5 zeros from the value of the Venezuelan currency. (AP Photo/Ariana Cubillos, File) Ariana Cubillos
Næringsliv
I utgangspunktet skulle venezuelanerne fjerne tre nuller. Kunngjøringen kommer kort tid etter at finanskomiteen i nasjonalforsamlingen la fram tall som viste at prisene i landet har økt med 46.306 prosent i løpet av tolvmånedersperioden som ble avsluttet i juni.De nye sedlene vil kunne brukes fra 20. august og Maduro mener det vil gjøre underverker for økonomien i landet. I Venezuela, hvor den største valøren er en 100.000-lapp, er det i dag vanskelig å få tak i kontanter. En enkel lunsj koster fort 3 millioner bolivarer.I en TV-overført tale onsdag kunngjorde Maduro også at det vil settes nytt søkelys på Venezuelas kriserammede oljesektor. Men han gikk ikke ut med noen detaljer om hva dette innebærer.Tidligere denne uken sammenlignet Det internasjonale pengefondet (IMF) situasjonen i Venezuela med Tyskland etter første verdenskrig og Zimbabwe på begynnelsen av det forrige tiåret. De mener Venezuelas økonomiske fall er blant de verste de siste 60 årene.