Vinneren av fotball-VM får 306 millioner

Dersom Sverige vinner tirsdagens åttedelsfinale fortsetter millionene å drysse over det svenske fotballforbundet. Så langt har de spilt inn 32 millioner kroner.Fra før hadde det svenske forbundet mottatt 65 millioner kroner for å kvalifisere seg til mesterskapet.Den svenske bankkontoen vokste med ytterligere 32 millioner kroner i det øyeblikket de tok seg videre fra gruppespillet, og med seier over Sveits dobles summen. En kvartfinaleplass er nemlig verdt nye 32 millioner, skriver Aftonbladet.– Det er inntekten, ja. Men det er ikke hva vi sitter igjen med, for det kommer også utgifter når man avanserer, sier generalsekretær i det svenske fotballforbundet Håkan Sjöstrand til avisen.Men kontoen blir ekstra fet dersom svenskene skulle ta seg videre fra en eventuell kvartfinale. Da vil nye 48 millioner triller inn ved en plass i semifinalen.En finaleplass gir 48 millioner, mens vinneren av mesterskapet kan se ytterligere 81 millioner kroner tikke inn på kontoen.Det vil si at VM-vinneren drar inn litt over 306 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også