Brasilianske myndigheter har sendt løsningsforslag til Hydro

Hydro har mottatt et løsningsforslag fra brasilianske myndigheter i forbindelse med Alunorte-konflikten.

I begynnelsen av mars påla brasilianske myndigheter Hydro å halvere produksjonen ved verdens største aluminaraffineri, Alunorte. Det skjedde etter at selskapet ble beskyldt for utslipp som forurenset drikkevannet for hundrevis av familier i delstaten Pará i forbindelse med et kraftig regnskyll i februar.I løsningsforslaget ber de brasilianske myndighetene ifølge Dagens Næringsliv Hydro om å umiddelbart betale en bot tilsvarende rundt 62 millioner kroner og å gi familier i de berørte områdene en månedslønn for å kjøpe mat og vann. I tillegg blir Hydro bedt om å betale for uavhengige granskningsutvalg.Avtaleforslaget sier ingenting om når produksjonen ved Hydros anlegg i Brasil kan gjenopptas, og det skal heller ikke frita Hydro for rettslig ansvar knyttet til eventuelle erstatninger og oppreisning til lokalbefolkningen.(©NTB)