Danske Bank etterforskes for hvitvasking

Stian Lysberg Solum

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har innledet etterforskning mot Danske Bank for mulig overtredelse av hvitvaskingsloven, fremgår det av en melding mandag. Dette kommer etter anklager om hvitvasking av et større milliardbeløp i i bankens estiske filial. - Vi har grunnet sakens meget alvorlige karakter og omfang fulgt saken tett gjennom lengre tid. Nå har vi kommet så langt a tjeg kan bekrefte at vi i SØIK har åpnet en etterforskning med henblikk på å undersøke om vi i Danmark kan reise straffesak mot Danske Bank for overtredelse av hvitvaskingsloven, sier han.Det sier statsadvokat Morten Niels Jakobsen i SØIK i en melding.Estisk påtalemyndighet opplyste forrige uke å innlede enn strafferettslig etterforskning av Danske Bank.