DNB vil ikke overta Enklere Liv

Enklere Liv Holding ble mandag slått konkurs etter store tap de tre siste årene.

DNB har bygget opp en rekke handelsbedrifter etter konkurs som Notabene og Kid. Men banken, som har gitt Enklere Liv store lån, vil ikke være med på å redde selskapet, skriver DN.- Vi har vurdert alle alternativer, som vi alltid gjør når vi har en kunde som går mot konkurs. I dette tilfellet er det ikke aktuelt å overta aksjene eller bli ny eier, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til avisen.- Så Enklere Liv er vanskeligere å løse for dere?- Dette selskapet har hatt en krevende økonomisk situasjon i en lengre periode og skiller seg ut fra andre varehandelselskaper vi har overtatt. Eksempelvis gikk Nille-kjeden med overskudd i Norge, men med tap i Sverige, sier Westerveld videre til avisen.- Så dere tar tapet på engasjementet i Enklere Liv?- Når vi har en kunde som går konkurs er det en av konsekvensene. Det gjenstår å se hvor mye av verdiene som kan tas vare på gjennom oppgjøret, men dette er det bostyret som holder i, sier Westerveld til avisen.Les også: Enklere Liv er konkurs


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker