Inviterer statsministeren til krisebefaring

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har invitert statsminister Erna Solberg (H) til å besøke en av gårdene som er rammet av tørken i sommer.Landbruket i Sør-Norge lider under det som har vært en historisk varm og tørr sommer. Situasjonen for mange bønder er kritisk, mener næringen.– Mange av våre medlemmer står nå i en fortvilt situasjon. Husdyrbønder står i fare for å måtte nødslakte fordi de ikke har nok fôr til dyra. Produsenter av korn, bær, frukt og grønnsaker opplever store avlingstap. En av landets største næringer er i dyp krise – vi inviterer landets øverste leder til å se det med egne øyne, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.Det er fortsatt for tidlig å fastslå nøyaktig hvor store tap dette har påført landbruksnæringa i Norge, men tapene er store og de øker for hver dag regnet uteblir.Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) sier at erstatningene for avlinger som er ødelagt av tørken blir på flere hundre millioner kroner.– Vi vet ikke hvor store skadene blir, men det er ingen tvil om at det nok beløper seg til et tresifret millionbeløp, sier Dale til NTB.(©NTB)