Klæbos dom over Petter Northug

Johannes Høsflot Klæbo tror lagkompis Petter Northug er raskt tilbake i full trening.Northug har følt seg sliten i kjølvannet av et treningsopphold i Spania nylig og valgte å stå over Blink-festivalen i Sandnes i forrige uke. Også denne ukens landslagssamling i Steinkjer går uten medaljegrossisten.Fortsatt er 32-åringen langt unna å være i full trening.– Det er ikke noe artig å kjenne at kroppen ikke fungerer, men det er ingen krise i den tiden vi er inne i nå. Jeg ville heller valgt å være på minussiden nå, enn å få det samme problemet i november, så det tror jeg kommer til å gå helt bra, sier Johannes Høsflot Klæbo til NTB.Northug har to tunge sesonger bak seg. Begge ganger fikk han problemer etter høydeopphold i sesongoppkjøringen. Klæbo jobber i likhet med lagkameraten hele tiden med ikke å bli for ivrig i treningshverdagen.– Jeg har selv hatt noen dager der jeg har kjent at «OK, nå må du ta deg noen rolige dager for å komme på pluss-siden igjen». Og det er det som er kult med denne idretten, at det er en balansegang med alt hele tiden, og du må treffe, sier Klæbo.Krevende balansegang– Det kan være vrient å bremse?– Det kan være veldig vanskelig. Jeg føler at jeg kjenner kroppen min godt, men du kan aldri kjenne den godt nok. Derfor blir det en utfordring, og det kan plutselig snu. Man lever av kroppen sin, og det er det som gjør det interessant, sier han.Etter planen skal både Klæbo og Northug, som begge er del av sprintlandslaget, stå på startstreken under Toppidrettsveka i neste uke. Foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelse rundt Northugs deltakelse der, men tiden begynner å bli svært knapp.Landslagstrener Arild Monsen kunne tirsdag ikke gi noe eksakt svar på når Northug kan nærme seg normal treningshverdag.– Jeg er ikke sånn superbekymret. Hvis dette går seg til, er det ingen som tenker på denne uka til vinteren. Vi får bare håpe det er en vanlig kroppslig reaksjon, og at det ikke blir noe mer, sa Monsen, men vedgikk samtidig at råder en viss usikkerhet rundt langrennsstjernen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også