Oslo-folk må koke drikkevannet

Beboere sør i Oslo og på øyene innerst i fjorden bes om å koke drikkevannet på grunn av bakteriefunn.

Flere beboere rundt indre Oslofjord har de siste dagene fått tilsendt en tekstmelding der de blir rådet til å koke drikkevannet.– Det er funn av bakterier i drikkevannet på et prøvepunkt i området, så det vi gjør nå er at vi fortsetter å ta prøver for å finne kilden, sier kommunikasjonsrådgiver Tone Spieler ved vann- og avløpsetaten til Nettavisen .Advarselen ble først sendt ut før helgen, men problemet er fortsatt ikke løst.– Vi har i løpet av helgen tatt nye prøver og har dessverre fortsatt funn av bakterier som tyder på forurensning. Vi må derfor opprettholde kokeanbefalingen i området inntil vi er sikre på at vannet er rent, heter det på kommunens nettside.Rådet gjelder for folk i området vest for Mosseveien fra og med Kongshavn og sørover ned til og med Ulvøya, samt øyene Bleikøya, Sjursøya, Ulvøya, Ormøya, Malmøya og Malmøykalven.– Om vannet kokes, er det ikke farlig, men vannet bør fosskoke i ett minutt, understreker Spieler.Kommunen jobber med å finne årsaken til forurensningen, men vil tidligst torsdag ha svar på nye prøver og eventuelt kunne heve kokeanbefalingen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også