Reder Georg Eide siktes av Økokrim etter skipssalg

Vestlandsreder Georg Eide er nå siktet av økokrim sammen med flere selskaper.

Næringsliv

Økokrim mener den norske rederen Georg Eide ville sende skandaleskipet «Harrier» til ulovlig skipshugging i Pakistan. Nå er han siktet for miljøkriminalitet sammen med flere selskaper, skriver Dagens Næringsliv.Årsaken til siktelsen er lasteskipet «Harrier», som i forrige uke fikk forlate Norge etter å ha lagt fortøyd i mer enn ett år i Spindsfjorden utenfor Farsund.Tilbake i juli 2015 solgte norske Eide Marine Eiendom  ifølge avisen lasteskipet til Julia Shipping Inc, et selskap registrert på øystaten St. Kitts og Nevis i Karibia. Miljødirektoratet og Økokrim mener planen var å smugle skipet ut av Norge til såkalt «beaching», skipshugging på en milelang strand ved kysten i Gadani noen mil fra Karachi i Pakistan.DN har vært i kontakt med Georg Eide, som ikke ønsker å kommentere saken, men viser til sin forsvarer Arild Dyngeland.- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier Dyngeland, og opplyser at Eide har vært i to avhør med Økokrim.Blant de øvrige siktede i saken er selskapene Eide Marine Eiendom hvor Eide er eneeier, daglig leder og styreleder, og Eide Marine Services, hvor han tidligere var eneaksjonær og styreleder.

georg eide
eide marine eiendom
eide marine services
harrier
økokrim
Nyheter
Næringsliv