Rekord for sjømateksporten i juli

Norge eksporterte 159.000 tonn sjømat til en verdi av 7,1 milliarder kroner i juli. Det er en økning på 7 prosent i eksportverdi fra samme måned i fjor.

laks, fisk, fiskehandel
Næringsliv

Volumet i julieksporten var 8 prosent høyere, mens eksportverdien økte med 7 prosent eller 2,2 milliarder kroner fra juli i fjor.Sjømateksporten svinger med sesongene, og normalt er juli den svakeste eksportmåneden, ifølge Norges sjømatråd.78 prosent av den totale sjømateksporten denne måneden kom fra havbruk. Her var eksporten på til sammen 5,5 milliarder, noe som er ny rekord.For fiskeri var dette den nest høyeste julimåneden noensinne, med en eksportverdi på 1,5 milliarder. Det er en økning på 5 prosent siden fjoråret, men 9 prosent lavere enn julirekorden i 2015.– Vekst i eksportvolumet av laks i juli, kombinert med fortsatte høye laksepriser, ga rekord i eksportverdien for juli måned, sier sjømatanalytiker Paul T. Aandahl i Norges sjømatråd.Sjømateksporten satt også ny rekord i første halvår med en eksport på 1,4 millioner tonn sjømat til en verdi av 48,1 milliarder kroner.(©NTB)

fisk
Nyheter
Næringsliv