Tyrkia øker tollen på amerikanske varer

Tyrkia varsler økt toll på en rekke amerikanske varer som svar på USAs «økonomiske angrep».

Næringsliv

Tyrkiske myndigheter bekrefter ifølge nyhetsbyrået AP at de øker tollen på importvarer som ris, kjøretøyer, alkohol, kull og kosmetikk.Tyrkias visepresident Fuat Oktay skriver på Twitter at tollen er en prinsippsak og en gjengjeldelse av de «bevisste økonomiske angrepene fra USA».Tirsdag varslet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet vil boikotte amerikansk forbrukerelektronikk.Talsperson Heather Nauert i det amerikanske utenriksdepartementet avviste samme dag at deres sanksjoner har ført til den økonomiske krisen Tyrkia står i. USA mener roten til problemene stikker langt dypere.– Den økonomiske smerten begynte ikke da vi innførte sanksjonene mot to personer 1. august i år, sa Nauert og viste til da USA iverksatte sanksjoner mot to tyrkiske ministre. Tyrkia svarte med sanksjoner mot flere amerikanske ministre.Fredag valgte USA å doble tollen på tyrkisk stål og aluminium, noe som førte til det kraftigste kursfallet på tyrkiske lira siden 2001. Tyrkia reagerte med å varsle motreaksjoner.(©NTB)Se også: Erdogan slår tilbake mot USA Se også: Trump er frustrert over Tyrkia Se også: Tyrkia boikotter Apple og amerikansk tech

tyrkia
usa
Nyheter
Næringsliv