USAs sentralbanksjef spår flere renteøkninger

FILE- In this July 17, 2018, file photo, Federal Reserve Board Chair Jerome Powell testifies before the Senate Committee on Banking, Housing, and Urban Affairs on 'The Semiannual Monetary Policy Report to the Congress', at Capitol Hill in Washington. On Wednesday, Aug. 22, the Federal Reserve releases minutes from its August meeting when it left rates unchanged. (AP Photo/Jose Luis Magana, File) Jose Luis Magana

USAs sentralbanksjef Jerome Powell ser ingen tegn på overoppheting i amerikansk økonomi og signaliserer flere renteøkninger dersom veksten forblir sterk.

Markedene reagerte svært positivt på den optimistiske talen fredag, og Wall Street-aksjene noterte nye rekorder innen stengetid fredag.S&P 500-indeksen la på seg 0,6 prosent, Nasdaq steg 0,9 prosent og Dow Jones klatret 0,5 prosent på børsene i New York.Det var knyttet stor spenning til Powells tale etter at Donald Trump gjentok kritikken av sentralbankens renteøkninger, som presidenten mener undergraver forsøk på å styrke økonomien.Sentralbanksjefen svarte ikke direkte på kritikken under den årlige samlingen av økonomer og sentralbanktopper i delstaten Wyoming.Men han påpekte at USAs sentralbank vil gjøre alt som skal til for økonomien, for å stagge inflasjon eller i møte med en eventuell ny krise. Økonomien i USA er stadig sterk, og prisene øker omtrent på nivå med sentralbankens mål på 2 prosent, påpekte Powell.De fleste markedsobservatører forventer at sentralbanken hever rente to ganger til innen året er omme.(©NTB)