Amazons Bezos oppretter veldedighetsfond

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos kunngjør at han oppretter et fond for å hjelpe hjemløse familier og bygge skoler i lavinntektssamfunn.

FILE - In this May 5, 2016, file photo, Jeff Bezos, the founder and CEO of Amazon.com, speaks in the State Dining Room of the White House in Washington. Bezos said Thursday, Sept. 13, 2018, that he will start a $2 billion charitable fund to help homeless families and open new preschools in low-income neighborhoods. (AP Photo/Susan Walsh, File) Susan Walsh

Verdens rikeste mann opplyser på Twitter torsdag at han og kona MacKenzie i utgangspunktet forplikter seg til å plassere 2 milliarder dollar i fondet, tilsvarende drøyt 16 milliarder kroner.Bezos' personlige formue anslås nå å være på rundt 163 milliarder dollar – over 1.300 milliarder kroner.«Bezos Day One Fund» skal gi støtte til eksiterende veldedige organisasjoner som hjelper hjemløse, samt finansiere og drifte et nettverk av førskoler, heter det.Målt i dollar er Bezos' prosjekt foreløpig langt mindre enn andre amerikanske milliardærers veldedighetsinnsats. Microsofts Bill Gates har donert titalls milliarder til sin egen stiftelse. Facebooks Mark Zuckerberg har lovet at han i løpet av sin levetid skal gi bort 99 prosent av sine aksjer i selskapet til en organisasjon som skal jobbe for allmennyttige formål.Amazons markedsverdi passerte nylig 1.000 milliarder dollar på Wall Street, bare slått av Apple i børsverdi.(©NTB)