Berit Svendsen går av som Telenor-sjef

Berit Svendsen fratrer stillingen som administrerende direktør i Telenor Norge og Cluster Head for Skandinavia.

Partene har blitt enige om en avtale som innebærer at Berit Svendsen fratrer sin stilling som CEO for Telenor Norge og Cluster Head for Skandinavia, fremgår det av en pressemelding fra Telenor tirsdag.Berit Svendsen har vært adm. direktør i Telenor Norge i syv år, og har hatt en tilleggsrolle som Cluster Head for Skandinavia siden mars 2017. I løpet av siste halvår har både styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke hatt dialog med Svendsen om videre karriereutvikling.- Styret i Telenor er opptatt av at konsernledelsen løpende bredder ut sin erfaring og kompetanse og at Telenor har et bredt tilfang av ledere som kan ta på seg større oppgaver i konsernet. Noen kandidater vil ha behov for mer internasjonal erfaring, mens andre fra det norske markedet. Styret i Telenor er tilfreds med at konsernsjefen har fulgt opp styrets arbeid med utviklingen av interne etterfølgerkandidater. Berit er en av dem vi har ønsket å satse på for fremtiden, og jeg synes det er svært synd og trist at Berit har valgt å takke nei til de tilbud hun har fått om nye roller i Telenor. Jeg oppfatter at konsernsjefen har strukket seg langt for å etterkomme hennes ønsker, sier Gunn Wærsted, styreleder i Telenor ASA. - Jeg har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Berits egne ønsker, og samtidig sikre utvikling av kompetanse og erfaring både for henne og andre. Jeg har stor respekt og forståelse for at utenlandsoppdrag ikke alltid passer. Siden Berit selv har vist et stort engasjement for å arbeide videre med Skandinavia og jeg ønsket å beholde henne i konsernledelsen, var nettopp ett av tilbudene å fortsette som sjef for denne regionen og overta etter meg som styreleder i Telenor Norge, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.- Jeg forlater Telenor med en stolthet over å ha bidratt positivt til selskapets utvikling og vekst gjennom 30 år. Jeg har hatt gleden av å bli løftet opp og fram av fantastiske kolleger og medarbeidere. Jeg ønsker alle venner og kolleger i Telenor lykke til videre. Nå skal jeg ta litt fri og nullstille meg før jeg helt sikkert gyver løs på nye, spennende oppgaver et annet sted, sier Berit Svendsen.Styret i Telenor Norge har utnevnt Petter-Børre Furberg som ny adm. direktør. Samtidig er Kaaren Hilsen ansatt som ny adm. direktør for Telenor Sverige. Morten Karlsen Sørby er utnevnt til fungerende Cluster Head for Skandinavia etter SvendsenTelenors konsernledelse vil etter endringene bestå av:

  • Sigve Brekke, konsernsjef
  • Jørgen C. Arentz Rostrup, finansdirektør
  • Cecilie Blydt Heuch, konserndirektør HR
  • Anne Kvam, konserndirektør Corporate Affairs (tiltrer 1. oktober)
  • Ruza Sabanovic, konserndirektør Teknologi
  • Svein Henning Kirkeng, konserndirektør Produkt og Marked
  • Morten Karlsen Sørby, konserndirektør, fungerende Cluster Head Skandinavia (i ett år)
  • Petter-Børre Furberg, konserndirektør, Cluster Head for Emerging Asia (inntil tiltredelse som adm.dir i Telenor Norge)
  • Albern Murty, konserndirektør, Cluster Head for Developed Asia og administrerende direktør, Digi


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også