Bompengepakke på Nord-Jæren kan stanse i retten

Advokatene Arvid Sjødin og Brynjar Meling har engasjert seg i den omstridte bompengepakka på Nord-Jæren og vil bidra med å forsøke å stanse den i retten.

De to advokatene er engasjert for å utforme en midlertidig forføyning til Stavanger tingrett som sannsynligvis blir levert torsdag, skriver Stavanger Aftenblad.Der vil de legge fram påstand om at de nye bomringene på Nord-Jæren ikke kan settes i drift før bilistene får forsikringer fra bompengeselskapet Ferde om at de ikke vil bli belastet rushtidsavgift før klokka 7.Ifølge avisa vil inntil 5 prosent av bilistene i regionen risikere å måtte betale denne avgiften når de nye bomringene settes i drift 1. oktober, selv om de passerer bomstasjonen før avgiften slår inn. Dette skjer fordi det for noen av bilistene vil være forsinkelser i overføringen, slik at registreringen først blir registrert hos bompengeselskapet i perioden der rushtidsavgiften gjelder. Dermed må de betale dobbelt som mye som de egentlig skal.– Bompengeselskapet har ikke hjemmel til å kreve inn rushtidsavgift før klokken 7. Og når Ferde ikke kan utelukke at dette vil skje, så har ikke selskapet lovhjemmel til en slik praksis. Vi må stille samme krav til myndighetene som til andre i kontrollfunksjoner. Her har vi fått forklart at bompengeselskapet vil kreve inn uriktig rushtidsavgift for noen bilister. De kan ikke kreve inn penger de ikke har krav på, sier Sjødin.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også