Kronesvekkelsen har fortsatt denne uken, og fredag ettermiddag må du betale 9,80 kroner for én euro. Så svak har kronen bare vært under finanskrisen i 2008 og ved juletider i fjor, skriver DN.- Jeg tror mange deler følelsen av at dette er krisenivåer i kronen, uten at vi ser noen tegn til krise her til lands, tvert imot. Dette handler om det som skjer utenfor landet, sier valutastrateg i DNB Markets, Magne Østnor, til DN.En svak krone er positivt for norsk eksport og norsk reiseliv. Selv om det blir dyrere for norske turister i utlandet, styrker norsk industri sin konkurranseevne sammenlignet med utenlandske bedrifter.Magne Østnor tror på laber interesse for kronen frem mot nyttår. Det svenske valget på søndag kan bli en joker, men Østnor tror ifølge avisen uansett at handelskrigen vil eskalere videre.- Vi tror handelskrigen kommer til å overdøve Norges Bank renteheving frem mot nyttår, men til neste år er det varslet noen rentehevinger som ikke er priset inn i markedet, sier Østnor til avisen.