Disse kan være aktuelle som ny sjef i NHO

Ole Erik Almlid fungerer allerede som NHO-sjef. Flere andre navn trekkes frem.

Tirsdag kom meldingen om at Kristin Skogen Lund slutter som adm. direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) for å bli ny konsernsjef i Schibsted Group.Etter det DN hører er viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid (49), som allerede fungerer som NHO-sjef, en sterk kandidat til å overta jobben.- Kunne du tenke deg å overta stillingen etter Skogen Lund?- Den stillingen har jeg ikke sett meg selv i, hverken før eller i dag. Dette kom brått på, og det som er viktig for meg nå, er å få NHO til å fungere på beste måte for bedriftene, til en ny leder er på plass, sier Almlid til avisen.Internt i NHO nevnes Abelias sjef Håkon Haugli. Abelia er NHOs forening for kunnskaps-+ og teknologibedrifter. Andre navn er leder av tenketanken Civita, Kristin Clemet (61), som tidligere har vært viseadministrerende direktør i NHO. Spekter-sjef Anne-Kari Bratten (54) blir også nevnt. Også Sintefs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv (53) nevnes. Tidligere Telenor-sjef Berit Svendsen skriver i en tekstmelding til DN at hun ikke ønsker jobben, men at hun har fått mange hyggelige forespørsler etter Telenor-exiten.