– Drammenbanen er stengt i hele dag, og det er også stor risiko for at fredagen blir berørt, sier pressevakt Olav Nordli til NTB torsdag morgen.I morgentimene torsdag kveld var det store køer på flere togstasjoner hvor det er satt opp buss for tog til pendlere.På grunn av en trafikkulykke ved Holmen i Asker meldes det også om store køer fra Holmen og videre inn til Oslo, ifølge– NSB beklager forsinkelser og flere bytter mellom ulike transportmidler. Bane Nor jobber med å utbedre skaden, men det vil ta lang tid, opplyser Ras under sporetDrammenbanen ble stengt umiddelbart etter en masseutglidning under sporet ved Drammen stasjon onsdag ettermiddag. Det var i forbindelse med byggingen av et hotell ved siden av stasjonen at uhellet skjedde.– Det har pågått arbeid med å presse et rør under sporet. De som holdt på med det, slo alarm og fikk stengt banen, sier Nordli.Det er Skanska som utfører byggarbeidene på vegne av Bane Nor Eiendom. Ansatte i de to selskapene vurderte onsdag kveld forholdene sammen med en geolog.Åpnes kanskje fredagDet jobbes iherdig med utbedring av sporene ved Drammen stasjon, og dette vil pågå hele torsdag.– Vi får se utover dagen hvordan det arbeidet går. Etter hvert vil vi kunne komme med litt mer pålitelige prognoser, men akkurat nå ser det ut som banen ikke blir åpnet igjen før fredag, sier Nordli.(©NTB)