EU gir grønt lys for Apples kjøp av Shazam

EU-kommisjonen gir grønt lys for Apples oppkjøp av den britiske musikkgjenkjenningstjenesten Shazam.

In this May 31, 2018, photo, a customer enters the Apple store in New York. Apple made more money from higher priced iPhones in the latest quarter, even as unit sales were relatively unchanged. Shares of Apple rose nearly 3 percent Tuesday, July 31, after it reported fiscal third-quarter results that beat Wall Street expectations. (AP Photo/Mark Lennihan) Mark Lennihan
Næringsliv
– Etter nøye gjennomgang av Shazams bruker- og musikkdata har vi konkludert med at Apples oppkjøp av selskapet ikke begrenser konkurransen i det digitale musikkstrømmingsmarkedet, sier EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager.EU-kommisjonen ble bedt av Norge, Sverige, Island, Frankrike, Østerrike, Spania og Italia om å granske oppkjøpet, selv om det ikke var så stort at selskapene var pliktige til å informere EU-kommisjonen.EU-kommisjonen innledet sin gransking i april i år, og ga da uttrykk for at oppkjøpet kunne begrense valget i strømmetjenester og gi Apple urimelige fordeler. Nå er tonen en annen.– Tilgang til Shazams dataopplysninger vil ikke i noen vesentlig grad øke Apples evne til å rette seg inn mot musikkentusiaster, sier Vestager. Hun legger til at oppkjøpet heller ikke vil gi Apple noen betydelig fordeler via økt brukermasse gjennom Shazams app.Apple sluttførte avtalen om å ta over Shazam i desember i fjor. Verdien av oppkjøpet er ikke offentlig kjent, men ifølge Financial Times kan prisen kan ha vært rundt 400 millioner dollar.Shazam ble grunnlagt i 1999. Tjenesten går ut på at man med et klikk kan identifisere hvilken låt som spilles på eksempelvis radio, en fest eller som bakgrunnsmusikk.Selskapet har registrert 1 milliard nedlastinger av sin app, men har slitt med å tjene penger på teknologien.