FILE - In this October 2008 file photo, farm-raised Atlantic salmon move across a conveyor belt as they are brought aboard a harvesting boat near Eastport, Maine. With the stocks of wild Atlantic salmon having been reduced to dangerously low levels, farm-raised Atlantic salmon have become a popular food staple. (AP Photo/Robert F. Bukaty, File) Robert F. Bukaty

Innfører nye tetthetsregler for laksemerdene

Vekstplaner «over fornuftige nivåer» gjør at chilenske myndigheter innfører strengere regler for tetthet i laksemerdene.

Subpesca, som er undersekretariatet til fiskeridepartementet i Chile, har innført nye tetthetsregler for å ytterligere begrense produksjonsveksten i landet, skriver Intrafish tirsdag, ifølge TDN Direkt.I det nye regelverket kan oppdrettsområder som velger et ytelsesbasert tetthetssystem bli straffet med å redusere tettheten av fisk i anleggene fra dagens maksimale tetthet på 17 kilo per kubikkmeter til fire kilo per kubikkmeter.«Vurderingene skal baseres på dødelighet, nivåer av lakselus og miljøindikatorer. Reduksjonen av den nedre maksimale tettheten fra åtte kilo per kubikkmeter til fire kilo per kubikkmeter resulterer i betydelig høyere kostnader for oppdrettere med svake ytelsesindikatorer», skriver bransjenettstedet.Eduardo Riquelme, leder for Subpesca, sier at de nye reguleringene tar hensyn til tilbakemeldingene fra lakseoppdretterne, og legger til at reguleringene belønner oppdrettsområder som har som mål å redusere sine vekstplaner, og etablerer to nivåer for vekst.- De gode prisene for laks og den globale posisjonen kan føre til at noen har et kortsiktig syn for å oppnå høyere profitt, som kan gå ut over bærekraften til næringen, sier Riquelme, ifølge Intrafish.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også