Kina kutter importtollen

Kineserne senker nå importtollen på en lang rekke varer.

FILE - In this April 10, 2018, file photo, a cargo ship is docked at the Yangshan container port in Shanghai, China. The Asian Development Bank has slightly downgraded its growth forecasts in its latest outlook report for the region, citing the fallout from trade tensions, rising debt and the potential impact from tightening of credit in the U.S. (Chinatopix via AP, File)

Kina har besluttet å senke importtollen på maskiner, papir, tekstiler og byggematerialer fra og med 1. november, melder Bloomberg News. Det vil redusere kostnader for forbrukere og bedrifter, i en økonomi som er rammet av handelskrigen med USA.Totalt vil kineserne senke tollen på 1.585 produkter, noe som vil kutte utgiftene med om lag 60 milliarder yuan, tilsvarende drøye 70 milliarder kroner, melder Kinas statlige radiostasjon.Tollsatsene vil i snitt senkes fra 9,8 til 7,5 prosent, men kinesiske myndigheter har enda ikke sendt ut en nøyaktig oversikt over hvilke varer som vil bli omfattet.Beslutningen følger ifølge Bloomberg News tidligere lignende beslutninger rettet mot å redusere importprisene for å stimulere forbruk, og er i tråd med Kinas løfte om å øke importen.Hvorvidt endringen vil påvirke spesifikk import fra USA er fortsatt ikke klart.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker